Organizátori Ukrajiny chcú lacnými letenkami znížiť ceny ubytovania

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 11:33 • 2 min
Organizátori Ukrajiny chcú lacnými letenkami znížiť ceny ubytovania

Organizátori Ukrajiny chcú lacnými letenkami znížiť ceny ubytovania - Futbal Ukrajinskí organizátori futbalového turnaja EURO 2012 dúfajú, že nízke ceny leteniek prinútia sieť hotelov znížiť sadzby za ubytovanie počas podujatia, ktoré sa v období od 8. jú

slovakia

left justify in out

img

Ukrajinskí organizátori futbalového turnaja EURO 2012 dúfajú, že nízke ceny leteniek prinútia sieť hotelov znížiť sadzby za ubytovanie počas podujatia, ktoré sa v období od 8. júna do 1. júla 2012 uskutoční v Poľsku a na Ukrajine. Vedenie Európskej futbalovej únie (UEFA) sa totiž obáva predraženia cien. Niektoré ukrajinské hotely zvýšili v očakávaní náporu futbalových fanúšikov ceny až desaťnásobne.
      Podľa prezidenta UEFA Michela Platiniho je zvýšenie cien absolútne neprijateľné a môže odradiť ľudí od cesty do bývalej sovietskej republiky. Platini nazval takýchto podnikateľov "banditmi a podvodníkmi".
      Ukrajinský prezident Viktor Janukovič poveril minulý mesiac vládu, aby sa týmto problémom zaoberala. Podpredseda vlády a minister zodpovedný za prípravy na turnaj Boris Kolesnikov informoval novinárov o tom, že vláda podporí nízke ceny leteniek v snahe vytvoriť tlak na majiteľov hotelov.
      "Pracujeme na dohode s leteckou spoločnosťou Ryanair pri ich vstupe na ukrajinský trh. Každý fanúšik si bude môcť porovnať cenu za let na jedno stretnutie s cenou za zotrvanie na Ukrajine. Myslím si, že toto schladí nadšenie našich hoteliérov," uzavrel.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies