Organizátori TdF hľadajú nového partnera pre Saganov dres

NETKY.SK • 25 November 2014, 13:30 • 2 min
Organizátori TdF hľadajú nového partnera pre Saganov dres

PARÍŽ - Organizátori cyklistickej Tour de France hľadajú sponzora pre zelený dres lídra bodovacej súťaže, ktorý v posledných troch rokoch patril Petrovi Saganovi.

slovakia

left justify in out

Francúzska stávková spoločnosť PMU sa totiž rozhodla po 25 rokoch ukončiť sponzoring, o čom organizátorskú firmu ASO informovala pred tohtosezónnymi pretekmi. Pre obe strany to bola doteraz výhodná spolupráca. Dres pre najlepšieho v bodovacej súťaži je od roku 1953 zelený a farby spoločnosti PMU sú rovnaké.

 

Za odchodom firmy je otvorenie francúzskeho trhu pre online stávkovanie, čím sa zmenili aj jej priority. PMU sa zameriava na podporu Francúzskeho pohára, národnej futbalovej federácie a klubu Paríž St. Germain. "Tour trvá len tri týždne. Už v roku 2010 sme sa rozhodli staviť na futbal, pretože potrebujeme vyšší profit a zmodernizovať firmu," uviedol pre L´Équipe komunikačný riaditeľ PMU Benoit Comu. 

 

Sponzorstvo zeleného dresu stojí 1,5 milióna eur, investícia sa podľa štúdií vráti desať- až dvanásťnásobne. Informuje o tom cyclingnews.com. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona