Organizátori Szigetu zverejnili mená ďalších účinkujúcich

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 15:11 • 2 min
Organizátori Szigetu zverejnili mená ďalších účinkujúcich

BUDAPEŠŤ - Organizátori maďarského festivalu Sziget, ktorý sa bude konať od 10. do 17. augusta v Budapešti, zverejnili mená ďalších účinkujúcich.

slovakia

left justify in out

Návštevníčky a návštevníci 23. ročníka podujatia sa môžu tešiť napríklad na anglickú indie-rockovú kapelu Foals, waleskú speváčku Marinu Diamandis, známu pod umeleckým menom Marina and the Diamonds, americké zoskupenie Interpol, ktoré predstaví album El Pintor (2014), či švédskeho dídžeja a producenta Alessa.

 

Na festival zavítajú aj austrálske duo Knife Party, britská speváčka Paloma Faith, nemecký hudobník Tilmann Otto, známy ako Gentleman, hudobný projekt SBTRKT, duo NERVO či americká kapela Dropkick Murphys. Anglická skupina The Maccabees zahrá prítomným piesne z nahrávky Given to the Wild (2012). Svoju tvorbu priblížia zúčastneným aj formácia Future Islands, anglická speváčka Foxes, dánska umelkyňa Mo, nemeckí Beatsteaks, dídžejské trio Yellow Claw z Holandska alebo Belgičanka Selah Sue. Medzi účinkujúcimi, ktorých mená doteraz organizátori držali v tajnosti, sú tiež francúzsky producent Vitalic, holandský spevák Dotan, rapper Typhoon, americký spevák William Fitzsimmons a skupina Halestorm.

 

Ďalšími potvrdenými interpretmi sú Robbie Williams, Florence and the Machine, Alt-J, Subways, José González, Jamie Woon, Blasterjaxx, Awolnation, Fauve, Kadebostany, Babylon Circus, Martin Garrix, Gogol Bordello, W&W, Sander van Doorn, Bassjackers, Jaguar Skills, Julian Jordan, Sidney Samson, The Ting Tings, Passenger, Ella Eyre, Milky Chance, Jungle, Tyler, The Creator, Infected Mushroom, Enter Shikari, Gramatik, Jett Rebel a Kensington. Pozvanie na tohtoročný Sziget prijali aj Camo & Krooked, High Contrast, Fred V & Grafix, Danny Byrd, MC Dynamite, Mariza, Che Sudaka, Goran Bregović a Wedding and Funeral Band, Canzoniere Grecanico Salentino, Apollonia, Dixon, Gui Boratto, Michael Mayer a Marcel Dettmann či My Favorite Robot. Na podujatí sa mala predstaviť aj legenda ruského undergroundu Leningrad, svoju účasť však nakoniec zrušila. Mená ďalších účinkujúcich zverejnia usporiadatelia v najbližších týždňoch.

 

Na prvý deň festivalu je v predaji ešte 15-tisíc jednodňových vstupeniek za 65 eur. Vstup na úvodný deň budú mať aj majitelia sedemdňových permanentiek, ktoré momentálne stoja 229 eur. Ďalšie informácie o festivale sú dostupné na webstránke szigetfestival.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona