Organizátori štyroch festivalov spravili ťažké rozhodnutie: Kvôli počasiu ich zrušili, predišli tragédii

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 16:13 • 2 min
Organizátori štyroch festivalov spravili ťažké rozhodnutie: Kvôli počasiu ich zrušili, predišli tragédii

BRATISLAVA – Tento víkend sa na Slovensku konali štyri veľké festivaly. Všetky však museli zrušiť v sobotu večer kvôli búrke, ktorá zasiahla juhozápadné Slovensko.

slovakia

left justify in out

Organizátori museli spraviť toto dôležité a odvážne rozhodnutie, ktoré nahnevali nejedného platiaceho diváka. Svojím rozhodnutím však predišli tragédii, ktorá sa na festivale Pohoda.

 

„Je nám ľúto ale z bezpečnostných dôvodov sme nútení festival oficiálne ukončiť. Ide nám v prvom rade o vašu bezpečnosť a ta je pri aktuálnych poveternostných podmienkach veľmi ohrozená. Aj po konzultácii s políciou, hasičmi, SHMÚ, managementom Pusha T, sme dospeli k tomuto rozhodnutiu. Ďakujeme veľmi pekne všetkým za úžasnú atmosféru, ktorú sme spoločné dokázali vytvoriť a tešíme sa na vás na budúcom ročníku Hip Hop Žije. Ďakujeme za pochopenie!,“ informoval na oficiálnej stránke festivalu Hip Hop Žije organizátori.

 

 

 

„Je nám to ľúto, ale program na festivale Topfest 2016 musel byť z bezpečnostných dôvodov, kvôli pretrvávajúcemu vetru a dažďu, zrušený. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie,“ napísali na facebooku organizátori Topfestu.

 

 

 

Kvôli počasiu zrušili aj festival VIva Musica!, ktorý sa konal na nábreží Dunaja v nákupnom centre OC Eurovea. "Sme veľmi smutní, že viac ako 10 mesačná práca skončila ešte skôr ako pred polovicou programu. Žiaľ počasie nedokážeme ovplyvniť. Záverečná skladba "Aká si mi krásna" odznela v podaní zboristov, ktorí pricestovali z celej Európy, pod vedením Jozefa Chabroňa, v interiéroch OC Eurovea. Ďakujeme im za jedinečný zážitok, aj keď sme si to predstavovali trochu inak. Ďakujeme za priazeň a tešíme sa na vás na ostatných koncertoch festivalu Viva Musica! 2016. Váš Viva Musica! team.“

 

 

 

V Nitre sa konal festival Dohoda, ktorý taktiež musel kvôli počasiu skončiť. „Žiaľ, kvôli búrke po vystúpení Fragile festival v Nitre z bezpečnostných dôvodov končí. Ďakujeme všetkým za účasť a pochopenie. Najbližšie sa vidíme 30.7. v Malackách,“

 

 

 

Pre počasie zasahovali hasiči v Bratislavskom kraji 11-krát

Hasiči v Bratislavskom kraji uskutočnili od sobotňajšieho (2.7.) večera až do nedeľnajšieho rána v súvislosti s počasím 11 výjazdov. Týkali sa predovšetkým zaplavených ciest a polámaných stromov. Pre TASR to uviedlo Operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru.

 

 

V samotnom hlavnom meste zasahovali hasiči päťkrát, štyri výjazdy si vyžiadala situácia v okresoch Pezinok a Senec. V obci Častá a v mestskej časti Devín zase museli pomáhať dobrovoľní hasiči.

 

Pre dážď odčerpávali vodu zo zaplavených ciest v Bratislave na Kuklovskej ulici, Karloveskej ceste, v obci Báhoň pri železničnom podjazde či pri detskom domove v Modre.

 

Ešte dnes ráno museli hasiči odstraňovať nalomený konár topoľa, ktorý sa nachádzal nad autami a chodníkom na bratislavskej Zelinárskej ulici.

 

Nepriaznivé počasie si vyžiadalo zásah spolu 27 hasičov s deviatimi kusmi techniky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies