Organizátori predstavili program 41. Bratislavských Jazzových Dní

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:07 • 2 min
Organizátori predstavili program 41. Bratislavských Jazzových Dní

BRATISLAVA - Organizátori festivalu Bratislavské Jazzové Dni na dnešnej tlačovej konferencii predstavili program 41. ročníka, ktorý sa uskutoční 23. až 25. októbra bratislavskej Inchebe a 27. októbra v Starej tržnici. Headlinermi podujatia budú Gregory Porter, Snarky Puppy, Fourplay a Esperanza Spalding.

slovakia

left justify in out

Hlavnou hviezdou otváracieho večera bude americká formácia Snarky Puppy, okrem nej sa na A-stagei predstavia tiež trio Jeffa Ballarda, v ktorom pôsobila aj Lionel Loueke a Chris Cheek, ďalej Andreas Várady Band s Radovanom Tariškom a skupina GrooveHub, ktorá je minuloročným víťazom súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP.

 

Sobotňajším headlinerom bude americký skladateľ a spevák Gregory Porter s kapelou, ďalej vystúpia Juraj Griglák & Co feat. Poogie Bell & Chris Hemingway, Bob Mintzer Quintet a Alain Caron Group. O nedeľný program sa postarajú americká kapela Fourplay, francúzsky kontrabasista Stéphane Kerecki, americká speváčka Marla Glen a talianska formácia Luca Ciarla Quartet.


Na B-stagei sa v jednotlivé dni postupne predstavia Kirk Lightsey & Paul Zauner Sextet, Daniel Čačija Quintet a Jaromír Honzák Quartet. Okrem nich vystúpia na B-stagei aj šiesti finalisti súťaže Pódium mladých talentov Nadácie SPP, ich mená však zatiaľ organizátori nezverejnili. V utorok 27. októbra sa potom v Starej tržnici predstaví americká hudobníčka a speváčka Esperanza Spalding s projektom Emily's D+Evolution. Ešte pred ňou zahrajú Sisa Fehérová & Fehero Rocher a Grzegorz Karnas Quartet.


Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal, pričom záujemcovia a záujemkyne si môžu zakúpiť lístok na vybraný deň alebo tiež permanentky na tri či štyri dni. Kompletný program festivalu je dostupný na webstránke www.bjd.sk.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona