Organizátori posilnia bezpečnosť ďalšími 3500 vojakmi

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 11:34 • 2 min
Organizátori posilnia bezpečnosť ďalšími 3500 vojakmi

Organizátori posilnia bezpečnosť ďalšími 3500 vojakmi

slovakia

left justify in out

img

Britskí organizátori olympijských hier v Londýne plánujú povolať ďalších 3500 vojakov, ktorí by mali vykryť prípadné medzery v bezpečnostnom pláne podujatia.
      Podľa informácií vysielacej spoločnosti BBC budú nové posily v pohotovosti pripravené pomôcť už predtým povolaným 13.500 príslušníkom armády. Nové posily by mali prísť predovšetkým zo základní v Nemecku. Celkový počet bezpečnostných zložiek pre olympiádu tak narastie na 23.700 ľudí a bude pozostávať z vojska, súkromných bezpečnostných agentúr ako aj dobrovoľníkov.
      Práve súkromná bezpečnostná agentúra G4S nedávno naznačila, že bude mať problém s poskytnutím desiatich tisícok vyškoleného personálu v dostatočnom časovom predstihu pred začiatkom hier 27. júla. "Ide o zatiaľ jedinečný a veľmi zložitý bezpečnostný nábor, tréning a pridelenie úloh, všetko sa to musí stihnúť vo veľmi obmedzenom časovom rámci," informovala hovorkyňa spoločnosti.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona