Organizátori pesničkovej "Eurovízie" vyžrebovali skupiny semifinalistov

NETKY.SK • 18 Január 2011, 08:04 • 2 min
Organizátori pesničkovej "Eurovízie" vyžrebovali skupiny semifinalistov

Organizátori pesničkovej "Eurovízie" vyžrebovali skupiny semifinalistov

slovakia

left justify in out

Žreb rozhodol dnes rozdelení semifinalistov medzinárodnej pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest do dvoch skupín. Súťaž sa tento rok bude konať v Nemecku, odkiaľ pochádza speváčka Lena, vlaňajšia víťazka z nórskeho Oslo.
      V dvoch semifinálových kolách, ktoré sa uskutočnia v Düsseldorfe v utorok 10. mája a vo štvrtok 12. mája, vystúpia reprezentanti 38 krajín (v každom po 19 spevákov). Z každej skupiny sa prebojuje 10 z nich do finále, ktoré sa uskutoční v sobotu 14. mája. Slovensko je zaradené do druhej skupiny, spievajúcej 12. mája.
      V prvom semifinále sa stretnú speváci (10. mája) z nasledujúcich krajín: Albánsko, Arménsko, Azerbajdžan, Fínsko, Gruzínsko, Grécko, Island, Chorvátsko, Litva, Malta, Nórsko, Poľsko, Portugalsko, Rusko, San Marino, Švajčiarsko, Srbsko, Turecko a Maďarsko.
      V druhom semifinálovom kole (12. mája) to budú reprezentanti zo štátov: Belgicko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Dánsko, Estónsko, Írsko, Izrael, Lotyšsko, Macedónsko, Moldavsko, Holandsko, Rakúsko, Rumunsko, Švédsko, Slovensko, Slovinsko, Ukrajina, Bielorusko a Cyprus.
      O tom, v akom poradí vystúpia jednotliví speváci v semifinále, sa rozhodne v marci - takisto žrebovaním.
      Vstupenky na dva semifinálové večery je možné zakúpiť aj cez internet na stránke www.dticket.de od 18.januára (na prvé kolo) a od 19. januára (na druhé kolo). Ceny sa pohybujú od 29 do 119 eur, informovali dnes organizátori.
      Ďalšie informácie k Eurovision Song Contest sú prístupné na stránkach www.eurovision.de a www.eurovision.tv.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona