Organizátori P15 vyzvali k modlitbe za zosnulých záchranárov

NETKY.SK • 20 Júl 2015, 15:19 • 2 min
Organizátori P15 vyzvali k modlitbe za zosnulých záchranárov

POPRAD – Organizátori Národného stretnutia mládeže P15, ktoré sa uskutoční v Poprade o dva týždne, vyzývajú ľudí k modlitbe za obete leteckej tragédie v Slovenskom raji.

slovakia

left justify in out

„Pozývame vás k modlitbe za tých, ktorí prišli o život pri výkone služby, ako aj za ich príbuzných,“ uvádza sa v stanovisku organizačného tímu P15. „S bolesťou v srdci sme prijali správu o leteckej tragédii v Slovenskom raji. Posielame hlbokú sústrasť rodinám, ako aj uistenie o našich modlitbách za všetkých, ktorých sa táto veľká tragédia týka. Myslíme na nich takto krátko pred začiatkom Národného stretnutia mládeže P15 v Poprade,“ uviedol v mene organizačného tímu P15 kňaz Pavol Hudák, rektor Domu Anky Kolesárovej vo Vysokej nad Uhom.

 

Pri leteckej tragédii v Slovenskom raji v piatok 17. júla zahynuli 44-ročný pilot vrtuľníka Ľubomír Majerčák, 34-ročný letecký záchranár Martin Svitana, lekár Marek Rigda a 37-ročný náčelník Horskej záchrannej služby v Slovenskom raji Dušan Leskovjanský. Záchranársky vrtuľník sa zrútil v Kláštorskej rokline v Slovenskom raji, keď leteckí záchranári leteli na pomoc zranenému nemeckému chlapcovi. Na miesto už nedoleteli, vrtuľník sa zachytil o drôty elektrického vedenia. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona