Organizátori Oscarov upravili pravidlá v hudobných kategóriách

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 16:00 • 2 min
Organizátori Oscarov upravili pravidlá v hudobných kategóriách

USA - - Správna rada americkej Akadémie filmových umení a vied upravila pravidlá v hudobných kategóriách.

slovakia

left justify in out

Členovia hudobnej sekcie Akadémie nemôžu nijakým spôsobom kontaktovať iných členov tejto sekcie za účelom propagácie nominovaných skladieb, pod ktoré sa sami podpísali. Nemôžu sa tiež zúčastniť na žiadnom podujatí, počas ktorého nominované piesne odznejú naživo, to však nezahŕňa premietania filmov s týmito skladbami.

 

Zmeny prišli po tom, ako Správna rada tento rok vyradila skladbu Alone Yet Not Alone, pochádzajúcu z rovnomenného historického filmu (2013), spomedzi kandidátov na Oscara v kategórii pôvodných filmových piesní. Skladba, ktorú zložil Bruce Broughton a text napísal Dennis Spiegel, prišla o nomináciu po tom, ako vyšlo najavo, že Broughton rozoslal počas hlasovacieho obdobia členom e-mail, aby ich upozornil na možnosť hlasovať za jeho skladbu. 

 

Už 87. udeľovanie prestížnych cien americkej Akadémie filmových umení a vied sa bude konať 22. februára 2015 v hollywoodskom Dolby Theatre. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona