Organizátori OH 2020 v Tokiu predstavili medailové kolekcie, ich výroba bola prelomová

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 12:35 • 2 min
Organizátori OH 2020 v Tokiu predstavili medailové kolekcie, ich výroba bola prelomová

TOKIO - Takto o rok sa už budú konať OH 2020 v japonskom Tokiu. Pri tejto príležitosti preto organizátori v dnešných hodinách predstavili medaile, ktoré sú už pripravené pre tých najlepších športovcov.

slovakia

left justify in out

Zlatá, strieborná a bronzová medaila majú na prednej strane vyobrazenú grécku bohyňu víťazstva a na zadnej emblém tokijskej olympiády. Dizajnérom cenných kovov je Juniči Kawaniši. 

 

img

 

V centre mesta vo výstavnej hale sa v stredu zišli na slávnostnom predstavení "trvale udržateľných medailí" stovky politikov, sponzorov či fanúšikov. Nechýbali japonský premiér Šinzo Abe a prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Thomas Bach. Prvý muž svetového športu len zopakoval predchádzajúce obdivné slová pre organizátorov. "Naozaj môžem povedať, že som ešte nikdy nevidel olympijské mesto pripravené rok pred podujatím tak, ako je pripravené Tokio," vyjadril sa Bach.

 

img

 

Dizajnér Kawaniši opísal medaily slovami, že "pripomínajú drsné kamene, ktoré vyleštili a teraz žiaria svetlom a jasom". Symbolizovať majú veľké úsilie športovcov. Tým úspešným ich budú odovzdávať počas hier od 24. júla do 9. augusta 2020.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomorrow 24 July marks #1YearToGo Join the journey #Tokyo2020 @Tokyo2020

Príspevok, ktorý zdieľa The Olympic Games (@olympics),

 

Medaily sú vyrobené výhradne z recyklovaných spotrebných zariadení, podľa organizátorov je to prvýkrát v olympijskej histórii. Z vyše 6 miliónov použitých mobilných telefónov, ktoré mohla japonská verejnosť darovať počas dvoch rokov, sa na ich výrobu získalo asi 32 kg zlata. Na výrobu 5000 olympijských a paralympijských medailí sa tiež takto získalo 3,5 tony striebra a 2,2 tony bronzu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies