Organizátori museli zrušiť čisto ženské podujatie zamerané na hranie videohier: Muži sa im vyhrážali sabotážou

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 11:50 • 2 min
Organizátori museli zrušiť čisto ženské podujatie zamerané na hranie videohier: Muži sa im vyhrážali sabotážou

BARCELONA - Pripravovanú akciu, na ktorej mali ženy hrať videohry museli zrušiť pre vyhrážky od skupiny mužov.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť King, ktorá pôsobí v Barcelone, sa už niekoľko rokov angažuje nielen vo vývoji počítačových hier, ale aj v samotnej hernej komunite. Každoročne organizuje podujatie s názvom Gaming Ladies. Cieľom je podporiť ženské zastúpenie v tejto prevažne mužmi obľúbenej činnosti.

 

Akcia sa mala konať v kanceláriách spoločnosti v spomínanej španielskej metropole. Podmienkou účasti však bolo, že prístup budú mať len ženy. Tento rok malo ísť v poradí o druhú udalosť tohto typu, preto sa organizátori rozhodli dať o nej vedieť aj verejne. To ale spustilo vlnu neprajných až nenávistných reakcii zo strany mužov.

 

Po tom, ako  vyšli plagáty pripravovaného podujatia, ohrdnutí muži začali plánovať, že sa prezlečú za ženy, aby sa na akciu dostali a mohli ju sabotovať. Z tohto dôvodu sa King nakoniec rozhodli, že nadchádzajúcu udalosť zrušia. Obávali sa totiž o bezpečnosť účastníčok.

 

Slovné útoky a vyhrážky na adresu žien však na internete naďalej pokračovali. Muži neustále opakovali, že žena nepatrí k hernej konzole, ale do kuchyne, dokonca sa vyhrážali aj znásilneniami.

 

Žiaľ, aj v dnešnej dobe existujú ľudia, ktorí sa stále nezmierili s emancipáciou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies