Organizátori MS2012 chcú prekonať rekord, už predali vyše 60% vstupeniek

NETKY.SK • 31 Január 2012, 08:44 • 2 min
Organizátori MS2012 chcú prekonať rekord, už predali vyše 60% vstupeniek

Organizátori MS2012 chcú prekonať rekord, už predali vyše 60% vstupeniek - Hokej Organizátori hokejových majstrovstiev sveta v roku 2012 vo Fínsku a Švédsku chcú prekonať rekord v návštevnosti. Generálny sekretár Organizačného výboru v Helsinkách Mika Sul

slovakia

left justify in out

img

Organizátori hokejových majstrovstiev sveta v roku 2012 vo Fínsku a Švédsku chcú prekonať rekord v návštevnosti. Generálny sekretár Organizačného výboru v Helsinkách Mika Sulin v pondelok na prezentácii v Bratislave uviedol, že na štadióny chcú prilákať až 650.000 divákov.
      Doterajší rekord drží turnaj z Prahy a Ostravy, kam zavítalo 552.097 návštevníkov. "Vieme, že to nebude vôbec ľahké, vzhľadom na súčasnú ťažkú ekonomickú situáciu v Európe i na celom svete. Našim cieľom je vypredať oba štadióny na 75 percent kapacity, čo je asi 650.000 divákov. Preto sa snažíme aj takýmto spôsobom prilákať čo najviac fanúšikov," uviedol Sulin, ktorý navštívil Bratislavu v rámci propagačného turné.
      "Vstupenky sme začali predávať už pred minuloročným šampionátom v Bratislave a Košiciach, teraz máme predaných už niečo vyše 60 percent. Navyše od pondelka si záujemcovia môžu kúpiť aj vstupenky na konkrétne zápasy, čo vzbudilo veľký záujem a stretnutia Fínska sú už takmer vypredané," pokračoval Sulin. Vstupenky na jednotlivé zápasy sa predávajú od 35 do 200 eur.
      Tohtoročné MS budú prvýkrát v histórii organizovať dve krajiny. Fínsko a Švédsko chceli pôvodne hostiť šampionát každý samostatne, no nakoniec zmenili rozhodnutie. "Počas vzájomných rozhovorov sme si uvedomili všetky výhody, ktoré má spoločná organizácia. Jednou z nich je aj to, že sa šampionát častejšie vráti do tej istej krajiny," uviedol Sulin. Severské krajiny budú organizovať spoločné MS v rokoch 2012 aj 2013.
      Tento rok vstúpil do platnosti aj nový formát MS. Šestnásť tímov sa rozdelilo do dvoch skupín po osem. Jednu skupinu privítajú Helsinki a druhú Štokholm, pričom semifinálové zápasy, duel o bronz a finále sa budú hrať už len v jednom. V roku 2012 to bude v Helsinkách, o rok zase v Štokholme.
      Slovenskí reprezentanti odohrajú zápasy základnej A-skupiny v helsinskej Hartwall Aréne. Modernú halu dokončili v roku 1997 pre potreby vtedajších MS a šampionát hostila aj v roku 2003. Je prvou privátnou halou svojho druhu v Európe a jej kapacita je 13.646 miest. Štokholmská Ericsson Globe Aréna pojme rovnako vyše 13-tisíc divákov. "Našťastie obaja máme k dispozícii vynikajúce štadióny a dlhú históriu organizovania MS," uviedol Sulin, ktorý sa poďakoval aj slovenským organizátorom vlaňajšieho šampionátu, na ktorom Fíni získali zlato: "Chceme sa poďakovať za výborné podmienky a šampionát, na ktorom sme zvíťazili. Som veľmi rád, že som sa mohol vrátiť do Bratislavy."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies