Organizátori MS v Garmisch-Partenkirchene obmedzia počet divákov

NETKY.SK • 8 Február 2011, 08:19 • 2 min
Organizátori MS v Garmisch-Partenkirchene obmedzia počet divákov

Organizátori MS v Garmisch-Partenkirchene obmedzia počet divákov

slovakia

left justify in out

img

Organizátori majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní v Garmisch-Partenkirchene z obavy o bezpečnosť fanúšikov znížia kapacitu divákov na jednotlivé disciplíny.
      Usporiadatelia sa obávajú, aby nedošlo k niečomu podobnému ako na minuloročnej hudobnej akcii Love Parade, pri ktorej vznikla smrteľná davová panika. Počas festivalu tanečnej hudby v Duisburgu v júli minulého roka zahynulo 21 ľudí a približne 500 sa zranilo. Z tohto dôvodu bude pôvodná kapacita 50.000 miest znížená na niektorých pretekoch na 10-15.000.
      "Budeme mať menej fanúšikov, ale bezpečnosť je prvoradá," vyhlásil riaditeľ lokálnej organizačnej komisie Peter Fischer. Podľa jeho odhadov bude znížený počet priaznivcov a zvýšená bezpečnosť stáť približne milión eur.
      Svetový šampionát v termíne od 8. do 20. februára začína v utorok ženským Super-G.
      "Nezabúdajme na ľudí pri televíznych obrazovkách. Dokonca aj na ZOH 2010 vo Vancouveri sme mali relatívne málo divákov, ale televízne výsledky boli skvelé. Je to smola, ale musíme s tým žiť," uviedol prezident Medzinárodnej lyžiarskej federácie Gian Franco Kasper.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies