Organizátori MS 2022 v Katare odpovedali na kritiku vytvorením komisie

NETKY.SK • 18 November 2013, 18:37 • 2 min
Organizátori MS 2022 v Katare odpovedali na kritiku vytvorením komisie

LONDÝN - Organizátori futbalových MS 2022 v Katare v pondelok odpovedali na kritiku, ktorá sa na nich rútila pre nedôstojné sociálne podmienky pre zahraničných robotníkov pri výstavbe štadiónov.

slovakia

left justify in out

Organizácia na ochranu ľudských práv Amnesty International kritizovala Katar za zneužívanie najmä migrantov. Tí sú podľa organizácie vystavení nebezpečným pracovným podmienkam, nízkemu štandardu ubytovania a majú problémy s vyplácaním miezd. Organizátori šampionátu však už informovali Amnesty International o vytvorení sociálnej komisie a pozitívnych krokoch k zabezpečovaniu dodržiavania ľudských práv. K výzve zlepšiť podmienky pre migrantov sa pridala aj Medzinárodná futbalová federácia (FIFA). "Neexistuje žiadny konkrétny dátum, dokedy musia vykonať zmeny," píše sa vo vyhlásení futbalovej organizácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies