Organizátori MS 2014 sa chcú poistiť proti odobratiu šampionátu

NETKY.SK • 17 September 2013, 12:22 • 2 min
Organizátori MS 2014 sa chcú poistiť proti odobratiu šampionátu

MINSK - Organizátori 78. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, ktoré by sa mali v máji 2014 konať v bieloruskom Minsku, sa chcú poistiť proti prípadnému štrajku, presunutiu alebo zrušeniu šampionátu. Informuje o tom rsport.ru.

slovakia

left justify in out

Ako je známe, Európsky parlament v pondelok opätovne vyzval Medzinárodnú hokejovú federáciu (IIHF), aby odobrala Bielorusku právo hostiť majstrovstvá sveta v hokeji 2014. Už vlani prijal EP rezolúciu, podľa ktorej by sa podujatie nemalo konať v krajine, v ktorej režim prezidenta Alexandra Lukašenka porušuje ľudské práva. Kampaň proti "bieloruským" MS spustil slovenský europoslanec a bývalý hokejový reprezentant Peter Šťastný. Na svojej strane má aj Kongres USA. Šampionát by podľa uznesení legitimizoval nedemokratický režim známeho hokejového nadšenca Lukašenka. IIHF už dávnejšie odmietla vyhovieť požiadavke EP. Prezident federácie René Fasel nevidí dôvod, aby Bielorusku vzali organizátorské práva. "Rada IIHF vrátane mňa je presvedčená, že nie je úlohou športových organizácií miešať sa do práce politikov. Nemali by sme dopustiť, aby sme sa stali bábkami v rukách politikov a aktivistov. Šport by nemal a nesmie byť politickým nástrojom," tvrdil pred pár mesiacmi Fasel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies