Organizátori MFF v Cannes zverejnili zloženie poroty súťaže o Zlatú palmu

NETKY.SK • 26 Apríl 2012, 06:55 • 2 min
Organizátori MFF v Cannes zverejnili zloženie poroty súťaže o Zlatú palmu

Organizátori MFF v Cannes zverejnili zloženie poroty súťaže o Zlatú palmu - Kultúra Organizátori 65. ročníka prestížneho Medzinárodného filmového festivalu (MFF) v juhofrancúzskom Cannes zverejnili dnes večer v Paríži zoznam členov medzinárodnej odbornej

slovakia

left justify in out

img

Organizátori 65. ročníka prestížneho Medzinárodného filmového festivalu (MFF) v juhofrancúzskom Cannes zverejnili dnes večer v Paríži zoznam členov medzinárodnej odbornej poroty, ktorej predseda je v osobe talianskeho filmára Nanniho Morettiho známy už od januára 2012.
      Porotcami hlavnej súťaže o Zlatú palmu budú na festivalovej prehliadke, ktorá už tradične priťahuje nielen veľké množstvo nadšencov filmového umenia, ale aj špičkových tvorcov a v čo raz širšom zábere aj mladé talenty, tentoraz britský herec Ewan McGregor, ako aj jeho nemecká i palestínska kolegyňa, Diane Krugerová a Hiam Abbásová. Sekundovať im budú francúzsky módny návrhár Jean-Paul Gaultier, americký scenárista a režisér Alexander Payne, britská filmárka Andrea Arnoldová, ako aj režisér dokumentárnych i hraných filmov Raoul Peck z Haiti, ktorý v tejto stredoamerickej republike zastával už i post ministra kultúry.
      O hlavnú trofej festivalu, ktorý sa uskutoční v dňoch 16.-27. mája, budú v tomto roku súťažiť tvorcovia 22 snímok.
      Otváracím filmom festivalu bude snímka Moonrise Kingdom režiséra Wesa Andersona. V hlavnej súťaži figurujú filmy celého radu renomovaných tvorcov, napríklad Cosmopolis Kanaďana Davida Cronenberga, Amour rakúskeho filmára Michaela Hanekeho, novinka Iránca Abbasa Kiarostamiho s anglickým distribučným názvom Like Someone in Love, film britského velikána Kena Loacha The Angel's Share, snímka Alaina Resnaisa Vous n'avez encore rien vu, dielo ďalšieho prominentného rakúskeho tvorcu Ulricha Seidla Paradies, či novinka Jagten Dána Thomasa Vinterberga. S veľkým záujmom sa očakávajú však aj projekcie ďalších filmov, napríklad noviniek Lea Caraxa, Christiana Mungiua alebo Waltera Sallesa.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies