Organizátori ME 2016 nevylúčili stretnutia bez divákov

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 08:16 • 2 min
Organizátori ME 2016 nevylúčili stretnutia bez divákov

PARÍŽ - Organizátori európskeho futbalového šampionátu vo Francúzsku (10. júna - 10. júla) nedostali žiadnu konkrétnu teroristického hrozbu, napriek tomu však za určitých okolností nevylúčili usporiadanie stretnutí bez divákov.

slovakia

left justify in out

Okrem bezpečnostnej situácie môže "zavrieť dvere" aj počasie, keďže Francúzsko nedávno zasiahli búrky. "Nemáme podozrenie z ohrozenia špecifického zápasu EURO 2016," povedal predseda organizačného výboru Jacques Lambert na stredajšej tlačovej konferencii v dejisku finále - Stade de France. Práve národný štadión bol jedným z terčov koordinovaných novembrových teroristických útokov v Paríži, pri ktorých zahynulo 130 ľudí.

 

Podľa Lamberta sa odvtedy zvýšili opatrenia, no hostitelia pritom nikdy neuvažovali o zrušení zón pre fanúšikov. "Európska futbalová únia (UEFA) musela rovnako ako usporiadatelia všetkých podujatí zvážiť všetky možnosti vrátane zatvorenia tribún," pokračoval šéf OV podľa agentúry dpa.

 

Na priaznivcov čakajú dve previerky, ale nie všetci musia prejsť kontrolami na úrovni letiskových. "Sme ostražití a zareagujeme, keď to bude nevyhnutné, turnaj by však mal trpieť čo najmenej. Náš hlavný cieľ je vyhnúť sa zmätočným okolnostiam a zostať v pozitívnej nálade. Myslíme si, že atmosféra bude skvelá," dodal Lambert. Súhlasí s ním dočasný generálny sekretár UEFA Theodore Theodoridis: "Netrpezlivo sa tešíme na zábavu, nevieme sa dočkať piatkového otvorenia."

 

Na 51 duelov šampionátu sa predalo 99 percent vstupeniek, zostalo 8000 lístkov. Štvrtkovým príchodom Portugalska sa vo Francúzsku zhromaždí všetkých 24 výprav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies