Organizátori leteckých dní SIAF získali prestížne medzinárodné ocenenie

NETKY.SK • 9 Marec 2017, 13:43 • 2 min
Organizátori leteckých dní SIAF získali prestížne medzinárodné ocenenie

BANSKÁ BYSTRICA - Slovenská letecká agentúra (SLLA), organizátor prestížnych Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF, získala na nedávnom zasadnutí European Airshow Council (EAC), ktoré sa konalo na Malte, ocenenie v kategórii Media & Marketing a tiež cenu za výnimočný prínos do sveta európskych leteckých podujatí.

slovakia

left justify in out

„Je to obrovský úspech. EAC je v oblasti letectva nadnárodnou autoritou a takéto uznanie potvrdzuje, že SIAF je medzinárodne akceptovaný projekt. Je to ocenenie tvrdej sedemročnej práce všetkých ľudí, ktorí prispeli k dobrému menu Medzinárodných leteckých dní,“ reagoval na ocenenia generálny riaditeľ MLD SIAF a riaditeľ SLLA Hubert Štoksa.

 

„Ako rodený Bystričan mám nesmiernu radosť, že sa nám vďaka organizácii SIAF darí zviditeľňovať náš región v medzinárodnom meradle a na takej vysokej úrovni. Cena za výnimočný prínos je vrchol toho, čo sme mohli dosiahnuť. Je to, samozrejme, aj výzva, aby sme každý ďalší ročník MLD pripravili ešte kvalitnejšie,“ zdôraznil.

 

Ocenenia z rúk predsedu EAC Gilberta Buekenberghsa prevzal výkonný riaditeľ MLD SIAF Ivan Hůlek, dvojnásobný držiteľ Superkings Trophy za výkon v sólovej akrobacii bojových stíhačiek. „Je to vynikajúci výsledok, vďaka ktorému sme získali výbornú pozíciu pri rokovaniach s významnými partnermi a účastníkmi ďalších ročníkov leteckých dní,“ vysvetlil.

 

European Airshow Council združuje organizátorov a účinkujúcich leteckých akcií na medzinárodnej úrovni za účelom ich spolupráce s národnými ozbrojenými silami a civilnými autoritami v záujme podpory najvyššej kvality a bezpečnosti leteckých show. EAC má viac ako 250 členov z 32 krajín.

 

SLLA je hlavným organizátorom a projektantom Medzinárodných leteckých dní SIAF na Letisku Sliač od roku 2011 na základe zmluvy s Ministerstvom obrany SR. MLD SIAF sú najväčším verejným podujatím na Slovensku. Minulý rok prilákali 120.000 návštevníkov. Tento ročník sa uskutoční 26. - 27. augusta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies