Organizátori festivalu v Cannes zverejnili výber filmov

NETKY.SK • 20 Apríl 2012, 06:07 • 2 min
Organizátori festivalu v Cannes zverejnili výber filmov

Organizátori festivalu v Cannes zverejnili výber filmov - Kultúra Prezident Medzinárodného filmového festivalu v Cannes Gilles Jacob a umelecký riaditeľ podujatia Thierry Fremaux zverejnili názvy filmov, ktoré budú premietať na 65. ročníku podujatia v rám

slovakia

left justify in out

img

Prezident Medzinárodného filmového festivalu v Cannes Gilles Jacob a umelecký riaditeľ podujatia Thierry Fremaux zverejnili názvy filmov, ktoré budú premietať na 65. ročníku podujatia v rámci súťažných i nesúťažných sekcií. Prestížny festival, ktorého tvárou je tento rok Marilyn Monroe, sa začne 16. mája a potrvá do 27. mája.

Otváracou snímkou podujatia je dráma Wesa Andersona Moonrise Kingdom s hviezdnym hereckým obsadením. Príbeh sa odohráva v šesťdesiatych rokoch minulého storočia a je o dvoch milencoch, ktorí utečú z domu a ich rodičia zorganizujú pátraciu akciu. V snímke hrajú napríklad Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Jason Schwartzman, Tilda Swinton, Frances McDormand či Harvey Keitel.

O Zlatú palmu sa bude uchádzať i Walter Salles a jeho filmová adaptácia románu Jacka Kerouaca Na ceste, do ktorej obsadil Garretta Hedlunda, Sama Rileyho, Toma Sturridgea, Kristen Stewart, Kirsten Dunst, Amy Adams, Vigga Mortensena či Stevea Buscemiho, alebo krimi triler Killing Them Softly v hlavnej úlohe s Bradom Pittom. Súťaží tiež snímka Lawless, v ktorej účinkujú Tom Hardy, Guy Pearce, Gary Oldman, Shia LaBeouf, Jessica Chastain a Mia Wasikowska, drámy Cosmopolis (Robert Pattinson, Jay Baruchel) a Mud (Reese Witherspoon, Matthew McConaughey), alebo triler The Paperboy (Zac Efron, John Cusack, Matthew McConaughey, Nicole Kidman). Nechýbajú ani snímky oceňovaných režisérov Kena Loacha a Michaela Hanekeho.

Mimo súťaž premietnu napríklad animovaný film Madagascar 3, v ktorom sa populárne zvieratká lev Alex, zebra Marty, hrošica Gloria a žirafa Melman snažia dostať z Afriky domov do New Yorku. Návštevníci festivalu si pozrú tiež romantickú drámu Hemingway & Gellhorn v hlavných úlohách s Nicole Kidman a Cliveom Owenom o vzťahu slávneho spisovateľa s vojnovou korešpondentkou Marthou Gellhorn. Záverečnou snímkou festivalu bude dráma nedávno zosnulého režiséra Claudeho Millera Thérese D.
Zoznam súťažných filmov na 64. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes:
Moonrise Kingdom (Wes Anderson) De Rouille Et D'Os (Jacques Audriard) Holy Motors (Leos Carax) Cosmopolis (David Cronenberg) The Paperboy (Lee Daniels) Killing Them Softly (Andrew Dominik) Reality (Matteo Garrone) Amour (Michael Haneke) Lawless (John Hillcoat) Da-Reun Na-Ra-E-Suh (Hong Sangsoo) Do-Nui Mat (Im Sang-soo) Like Someone In Love (Abbas Kiarostami) The Angel's Share (Ken Loach) Im Nebel (Sergei Loznitsa) Beyond the Hills (Cristian Mungiu) Baad el Mawkeaa (Yousry Nasrallah) Mud (Jeff Nichols) Vous N'Avez Encore Rien Vu (Alain Resnais) Post Tenebras Lux (Carlos Reygadas) On the Road (Walter Salles) Paradies: Liebe (Ulrich Seidl) Jagten (Thomas Vinterberg)

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies