Organizátori Colours of Ostrava predstavili interpretov Full Moon stageu

NETKY.SK • 6 Apríl 2017, 14:07 • 2 min
Organizátori Colours of Ostrava predstavili interpretov Full Moon stageu

BRATISLAVA - Organizátori českého festivalu Colours of Ostrava predstavili interpretov, ktorí vystúpia na Full Moon stagei. O dramaturgiu pódia sa postarali zástupcovia magazínu Full Moon.

slovakia

left justify in out

"Podobne ako v predchádzajúcich rokoch sú základom programu Full Moon stageu zaujímavé mená domácej alternatívnej scény, ku ktorým vyberáme zahraničných interpretov. S tohtoročnou zostavou účinkujúcich nadväzujeme na náročnosť minulých rokov a verím, že sme, čo sa týka zaujímavosti dramaturgie, urobili opäť krok dopredu," uviedol Michal Pařízek, šéfredaktor magazínu. 

Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť napríklad na muzikál Deža Ursinyho Peter a Lucia v podaní jeho syna Jakuba, herečky a speváčky Doroty Nvotovej a skupiny Talent Transport. "Jeden z najväčších velikánov československej hudby by v tomto roku oslávil sedemdesiat rokov. Uvedenie projektu Peter a Lucia by malo k oslave nedožitého jubilea Deža Ursinyho aspoň trochu prispieť," povedal Pařízek.  

Okrem toho sa predstavia aj ±0, Autumnist, Cold Cold Nights, Dné, Esazlesa, Ron Gallo, Johnny the Horse, Manon Meurt, Muzikant Králíček, Niecheć, Rest in Haste, Role, Emma Ruth Rundle, Warhaus, Xylouris White a víťaz súťaže 1Band2Play, ktorého meno ohlásia v máji. Tomáš Palucha s kapelou zas budú sprevádzať nemý film Haxän (1922). "Počas predchádzajúcich štyroch ročníkov sa jasne ukázalo, že publikum na najpestrejšom festivale u nás si scénu, ktorú zabezpečuje Full Moon, obľúbilo. Minulý rok som do role tajnej hviezdy festivalu dával Brodku, tento rok by som rád upozornil na sobotňajšie vystúpenie amerického garážového pesničkára Rona Galla. Verím, že podobne úspešné budú mená ako Xylouris White alebo Warhaus, ale svoju dôležitosť má, samozrejme, každá položka programu, kde sa spoliehame najmä na ucelenú dramaturgiu," objasnil Pařízek. 

Účasť na 16. ročníku Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 19. do 22. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave, už potvrdili aj Jamiroquai, Imagine Dragons, Norah Jones, Alt-J, Midnight Oil, Justice, Birdy, Laura Mvula, Benjamin Clementine, Moderat, Nouvelle Vague, Booka Shade & Craig Walker, Pierce Brothers, Donny McCaslin Group, Faada Freddy, Afro Celt Sound System, Speed Caravan, Ferocious Dog, Haus, Louis Berry, Walking on Cars, The Carny Villains, LP, Melt Yourself Down, Dorantes & Renaud Garcia-Fons, Dudu Tassa & The Kuwaitis, St. Paul and The Broken Bones, Michael Kiwanuka, Blazin' Fiddles, Hańba!, Loyko, Sam Lee & Friends, The Elephant Sessions, King Creosote, Teleman, William Close a Lenka Morávková, Michal Hrůza & Janáčkova filharmonie Ostrava, Unkle a ďalší. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona