Organizátori Colours of Ostrava predstavili interpretov Electronic stageu

NETKY.SK • 22 Marec 2017, 13:38 • 2 min
Organizátori Colours of Ostrava predstavili interpretov Electronic stageu

BRATISLAVA - Organizátori českého festivalu Colours of Ostrava predstavili interpretov, ktorí vystúpia na Electronic stagei.

slovakia

left justify in out

"Minulý rok mal Electronic stage obrovský úspech a preto sme sa ho rozhodli presunúť do šapitó s dvojnásobnou kapacitou. Samozrejme, posilníme zvuk aj vizuálnu zložku, ktorá je vždy pri týchto hudobníkoch dôležitou súčasťou vystúpení," prezradila riaditeľka festivalu Zlata Holušová.

Na podujatie príde napríklad nemecká dvojica Digitalism, ktorá tvorí v bunkri z druhej svetovej vojny a na konte má nahrávky Idealism (2007), I Love You Dude (2011) a Mirage (2016). "Digitalism sa stali v klubovej hudbe veľkým pojmom. Hrali na prestížnych svetových festivaloch, remixovali Daft Punk, The White Stripes, Depeche Mode, ale vystupovali aj po boku Queens of the Stone Age či Moderat," uviedol dramaturg Electronic stageu Adam Kaňa. Z Nemecka príde aj formácia Extrawelt.

 

 

"Ich svojrázne poňatie minimal techna sa vyznačuje kozmickou až futuristickou atmosférou s nostalgickými presahmi, ktoré môžu evokovať soundtracky klasických sci-fi filmov," vyjadril sa dramaturg. 

Londýnsky producent Max Cooper predstaví v Ostrave v rámci veľkolepej audiovizuálnej show druhý album Emergence (2016). "Cooper sa dostal na prestížnom hudobnom portáli BeatPort medzi päť najlepších hudobníkov roka a na Resident Advisore bol vyhlásený ako jeden z dvadsiatich najlepších elektronických umelcov," povedal Kaňa. Taliansku scénu bude zastupovať Dusty Kid, vlastným menom Paolo Alberto Lodde. "Dusty Kid je ťažko zaraditeľný, ale sám svoju hudbu popisuje ako eklektické techno s vplyvmi 80's a acid house okorenené dávkou minimalu," uviedol Adam Kaňa. 

 


Na Electronic stagei vystúpia okrem spomínaných aj Fakear, Machinedrum, Magic Sword, Douchka, Voiski, Darkstar alebo The Toxic Avenger. Po tretí raz príde na festival Christian Löffler, ktorý privezie aj speváčku menom Mohna.  

Účasť na 16. ročníku Colours of Ostrava, ktorý sa bude konať od 19. do 22. júla v industriálnom areáli Dolních Vítkovic v Ostrave, už potvrdili aj Jamiroquai, Imagine Dragons, Norah Jones, Alt-J, Midnight Oil, Justice, Birdy, Laura Mvula, Benjamin Clementine, Moderat, Nouvelle Vague, Booka Shade & Craig Walker, Pierce Brothers, Donny McCaslin Group, Faada Freddy, Afro Celt Sound System, Speed Caravan, Ferocious Dog, Haus, Louis Berry, Walking on Cars, The Carny Villains, LP, Melt Yourself Down, Dorantes & Renaud Garcia-Fons, Dudu Tassa & The Kuwaitis, St. Paul and The Broken Bones, Michael Kiwanuka, Blazin' Fiddles, Hańba!, Loyko, Sam Lee & Friends, The Elephant Sessions, King Creosote, Teleman, William Close a Lenka Morávková, Michal Hrůza & Janáčkova filharmonie Ostrava alebo Unkle. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona