Organizátori Australian Open zvýšili dotáciu na 33 miliónov dolárov

NETKY.SK • 2 Október 2013, 09:50 • 2 min
Organizátori Australian Open zvýšili dotáciu na 33 miliónov dolárov

MELBOURNE - Organizátori úvodného tenisového grandslamu sezóny Australian Open v Melbourne zvýšili celkovú dotáciu turnaja na 33 miliónov austrálskych dolárov (30,97 milióna USD). V porovnaní s rokom 2013 ide o 10-percentný nárast. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obhajcovia titulu Srb Novak Djokovič a Bieloruska Victoria Azarenková si v januári odniesli z Melbourne Parku víťaznú prémiu vo výške 2,43 milióna austrálskych dolárov. Austrálska mena  odvtedy oslabila voči americkému doláru približne o 10 percent, čo viedlo organizátorov k rozhodnutiu zvýšiť dotáciu turnaja.

"Hráčov patriacich medzi absolútnu svetovú špičku sme už informovali o tom, že príde k nárastu celkovej dotácie na Australian Open a na túto správu reagovali pozitívne. O výške prémií za jednotlivé kolá a ich distribúcii sa rozhodne po rozhovoroch s predstaviteľmi WTA Tour a ATP Tour," povedal riaditeľ turnaja Craig Tailey.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies