Organizátori AO: Z tepla ešte na dvorci nik nezomrel

NETKY.SK • 13 Január 2014, 13:29 • 2 min
Organizátori AO: Z tepla ešte na dvorci nik nezomrel

MELBOURNE - História tenisových turnajov si nepamätá smrteľný úraz na dvorci pod vplyvom extrémne horúceho počasia, upokojujú účastníkov organizátori úvodného grandslamu sezóny Australian Open. Tému znova otvorili predpovede na najbližšie štyri dni. V Melbourne sa má ortuť šplhať k 40 °C.

slovakia

left justify in out

"V tenise je relatívne nízke riziko vážnejších zdravotných problémov v horúčavách v porovnaní s futbalom či inými športmi, kde sa behá bez prestávky. Tenisti budú mať navyše dostatok času a príležitostí na aklimatizáciu. Telo sa dokáže prispôsobiť, pomôžu aj 48-hodinové intervaly medzi zápasmi," vyhlásil turnajový šéflekár Tim Wood. Podľa neho na tenisovom dvorci ešte nikto nikdy neskonal na dehydratáciu. "Mali sme prípady, keď hráči takmer prišli o život, pretože veľa pili. Väčšie nebezpečenstvo preto predstavuje nadmerná ako nízka hydratácia."

V roku 1998 zaviedli na Australian Open stratégiu pre prípad extrémne vysokých teplôt, ktorá zohľadňuje okrem stavu teplomera aj vlhkosť či silu vetra. Konečné slovo má podľa nej hlavný turnajový rozhodca. "Neriadime sa žiadnymi konkrétnymi číslami. Som v kontakte s Timom Woodom aj naším meteorológom Bobom Leightonom. Máme v Melbourne Parku meteorologickú stanicu," vysvetlil fungovanie stratégie Wayne McKewen.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies