Organizácie cestovného ruchu sa spojili: Chcú prilákať aj turistov zo vzdialenejších krajín

NETKY.SK • 17 Október 2017, 12:35 • 2 min
Organizácie cestovného ruchu sa spojili: Chcú prilákať aj turistov zo vzdialenejších krajín

VYSOKÉ TATRY - Prilákať do Tatier aj turistov zo vzdialenejších krajín, a to nielen počas zimnej sezóny, to je cieľom nového projektu.

slovakia

left justify in out

Oblastné organizácie cestovného ruchu vo Vysokých Tatrách a na Liptove sa spojili a do nadchádzajúcej zimnej sezóny vstupujú so spoločnou destinačnou obchodnou centrálou Enjoy Tatras. Podľa jej riaditeľky Gabriely Kohuthovej Slovensko „radíme k destináciám absolútne bezpečným, nejde len o geopolitickú situáciu, keďže tu nemáme terorizmus, ale nemáme ani žiadne výkyvy počasia, zatiaľ tu nedochádza k žiadnym záplavám a zemetraseniam.“

Nová obchodná centrála bude koordinovať svoje aktivity v spolupráci so zahraničnými trhmi. Jej primárnym cieľom je vytvorenie atraktívneho destinačného produktu oboch regiónov, ktoré podľa Kohuthovej majú čo ponúknuť. „Okrem spomínanej bezpečnosti máme výhodné ceny, rovnako okrem letnej a zimnej sezóny máme mimosezónu, ktorú dokážeme ponúkať. Je tu tiež veľa hotelov prispôsobených na organizovanie konferencií, teambuildingov a podobne. Máme prírodné vodné plochy ako je Liptovská Mara, tiež umelé vodné plochy, a vodné atrakcie ako sú akvaparky v regióne, rovnako krásne medzinárodné známe jaskyne. Nechýba ani asi 1 800 kilometrov značených turistických trás, okolo 1150 kilometrov značených cyklotrás a 90 km kvalitných zasnežovaných zjazdoviek,“ vymenovala.

Úlohou Enjoy Tatras, financovanej z rozpočtov oboch OOCR, bude zastupovať regióny Liptov a Vysoké Tatry na nových trhoch a aktívne vyhľadávať nové možnosti spolupráce práve s tými, pri ktorých je potrebné letecké spojenie. Zamerať sa chce aj na už existujúce lety, ktoré popradské letisko ponúka, a to medzi Popradom a Londýnom, a charterový let z Rigy, ktorý spája Tatry s Pobaltím počas zimnej sezóny. Podľa Kohuthovej by bolo možné využiť aj spoluprácu s prepravcom Turkish airlines. „Príkladom úspešnej aktivity je aj spojenie Popradu s Tel Avivom. Aj vďaka tomu sú hotely vyšších kategórií v Tatrách a na Liptove plné už druhé leto po sebe turistami z Izraela,“ povedal Ján Blcháč, predseda predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Liptov. „Čím viac leteckých liniek bude v Poprade, tým nám bude viac turistov prichádzať do Tatier a na Liptov,“ dodal Michal Sýkora, predseda predstavenstva OOCR Región Vysoké Tatry.

Oblastné organizácie v Tatrách a na Liptove už dlhší čas spolupracovali napríklad pri získavaní nových leteckých spojení do Popradu a súvisiacich marketingových aktivitách. Regióny za prvý polrok tohto roka zaznamenali nárasty návštevnosti. Na Liptove bolo ubytovaných takmer 267-tisíc hostí, čo predstavuje medziročný nárast o 8,2 percenta, vo Vysokých Tatrách to bolo 308-tisíc hostí s nárastom o 3, 74 percenta. Oba regióny rovnako potvrdzujú úspešné leto.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies