Organizácia spojených národov: Počet obetí počas konfliktu na Donbase je až 4,4 milióna ľudí

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 16:33 • 2 min
Organizácia spojených národov: Počet obetí počas konfliktu na Donbase je až 4,4 milióna ľudí

DONECK - Počas štyroch rokov agresie Ukrajiny na Donbase bolo zranených 4,4 milióna ľudí. Takéto údaje uvádza Úrad Organizácie spojených národov na Ukrajine. Viac ako 2530 civilistov zomrelo a 9-tisíc bolo zranených. Bolo poškodených tisíce domov, stovky nemocníc, škôl a objektov elektrickej dodávky.

slovakia

left justify in out

Rýchlo narastajúca úroveň znečistenia postihnutých území konfliktom nevybuchnutej munície a mín ohrozuje život a blahobyt obyvateľov Donbasu.

 

"Okolo 200 000 ľudí každý deň žije s neustálym strachom z ostrelovania. Sme povinný zastaviť tuto situáciu,"- oznámila asistentka generálneho tajomníka OSN pre humanitárne záležitosti a zástupkyňa koordinátora pre pomoc pri mimoriadnych udalostiach Ursula Mullerova. Podľa uverejnených údajov, už asi 1,6 milióna ľudí sa stalo nútenými migrantami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies