Organizácia Človek v ohrození pomáha ľuďom postihnutým povodňami

NETKY.SK • 24 August 2010, 12:19 • 2 min
Organizácia Človek v ohrození pomáha ľuďom postihnutým povodňami

Organizácia Človek v ohrození pomáha ľuďom postihnutým povodňami

slovakia

left justify in out

Organizácia Človek v ohrození spoločne so Slovenskou katolíckou charitou a Konferenciou biskupov Slovenska, ako aj slovenskou pobočkou českej organizácie Člověk v tísni, začali pomáhať ľuďom postihnutým povodňami na hornej Nitre.
Do Handlovej, Prievidze a niektorých obcí okolo riečky Handlovka už distribuovali dezinfekčné prostriedky a poskytujú aj výkonné naftové vysúšače a odvlhčovače. Budú však pomáhať aj finančne, avšak adresne, jednotlivým rodinám, ktorým voda zaplavila domy a urobila najväčšie škody na majetku, uviedol Matej Sýkora, dobrovoľník s organizácie Človek v ohrození. Jeho úlohou je zmonitorovať situáciu a vytypovať v spolupráci s obcami tie rodiny, ktoré pomoc najviac potrebujú. Do úvahy je potrebné brať rôzne okolnosti. Nielen rozsah škôd, ale aj sociálnu situáciu členov rodiny, jej možnosti podieľať sa na odstraňovaní následkov a podobne, konštatoval Sýkora.
Regionálnu verejnú finančnú zbierku pre ľudí najviac postihnutých povodňami na hornej Nitre v týchto dňoch vyhlásil Územný spolok Slovenského Červeného kríža v spolupráci s Obvodným úradom a Obvodným úradom životného prostredia v Prievidzi. Finančné prostriedky môžu ľudia posielať na číslo účtu VÚB 2788496353/200 do 31. októbra 2010.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies