Organizácia IAAF bude mať svetové rebríčky, rozhodnú o štarte na MS či OH

NETKY.SK • 4 November 2017, 06:00 • 2 min
Organizácia IAAF bude mať svetové rebríčky, rozhodnú o štarte na MS či OH

MONTE CARLO - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) oznámila v piatok dohodu o spolupráci so spoločnosťou Elite Limited (All Athletics), ktorá vytvorí prvé oficiálne svetové rebríčky IAAF. Mali by slúžiť ako základ súťažného a kvalifikačného systému pre vrcholné podujatia.

slovakia

left justify in out

Elite Limited vybuduje výsledkové a štatistické databázy, bude ich aj spravovať. „Svetové rebríčky IAAF, ktoré začnú fungovať v roku 2018, budú základom pre riadenie globálneho systému súťaží pre majstrovstvá sveta a olympijské hry. Prvý raz v histórii budú mať atléti, médiá aj diváci jasno o hierarchii podujatí od národnej úrovne až po globálne celosvetové,“ vyhlásil prezident IAAF Sebastian Coe.

Umiestenie atléta v rebríčku bude závisieť od získaných bodov, ktoré dostanú v závislosti od výkonu, umiestenia a významu pretekov.

 

Detaily fungovania rebríčka IAAF budú ešte dopravované v prvom štvrťroku 2018, takže už by mal slúžiť ako základný pilier kvalifikácie na MS 2019 v katarskej Dauhe i OH 2020 v Tokiu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies