Oremus: V Ostrave je najširšie klzisko v Česku

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 17:48 • 2 min
Oremus: V Ostrave je najširšie klzisko v Česku

BRATISLAVA - Peter Oremus je v Ostrave ako doma a tak môže rozdávať cenné rady hráčom i svojim trénerským kolegom z reprezentácie. Asistent hlavného kouča Vladimíra Vůjteka viedol miestny klub Vítkovice necelé tri sezóny a tak veľmi dobre pozná ČEZ Arénu i mesto, v ktorom slovenskí hokejisti odštartujú boje na majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Do Vítkovíc prišiel v novembri 2012 po úspešnom pôsobení v HK 36 Skalica a zotrval až do tejto sezóny, keď prestúpil do Košíc, s ktorými získal majstrovský titul v extralige. "To obdobie vnímam veľmi pozitívne. Ostrava je hokejové mesto. Prišiel som vtedy do klubu, ktorý je naozaj na profesionálnej úrovni. Dva roky po sebe sme urobili štvrťfinále, no nepostúpili sme do semifinále, čo človeka trochu mrzí," zaspomínal si.
     

Na klube si vážil najmä profesionalitu. "Ľudia, ktorí tam pracujú pre hokej, sú zanietení a podmienky na prípravu a prácu sú tam naozaj vynikajúce," pokračoval.
     

Slováci odohrajú všetky zápasy základnej B-skupiny v ČEZ Aréne - domovskom stánku HC Vítkovice. Hala je jednou z dominánt Ostravy už od svojho dokončenia v roku 1986. Pred MS v roku 2004, ktoré taktiež hostili Praha a Ostrava, sa dočkala rozsiahlej rekonštrukcie a modernizácie a práve odvtedy nesie názov ČEZ. Jej kapacita pre hokej je 10.157 divákov. "Je to naozaj veľká viacúčelová aréna plne pripravená pre hokej a pre majstrovstvá sveta. Výhodou je, že tréningová hala je napojená hneď na tú hlavnú, čiže nie je problém ani presun a hráči do nej idú zo šatní rovno v korčuliach. Je to v podstate v jednom objekte a je to perfektne vyriešené," opísal ju Oremus.
     

Hala má aj svoje špecifiká, to najdôležitejšie pre hráčov je ľadová plocha. "V Česku som pôsobil tri sezóny a v Ostrave je najväčšia ľadová plocha v celej krajine. Je tam naozaj veľký priestor na manévrovanie a nie je jednoduché si na to zvyknúť," varuje Oremus. ľadová plocha má rozmery 60x30 metrov. "Takže to bude hlavne o korčuľovaní a pohybe," dodal štyridsaťštyriročný tréner s tým, že výhodu budú mať kombinačnejšie tímy a technickejší hráči ako sú v slovenskom výbere napríklad Martin Réway, Marko Daňo, či najväčšia ofenzívna hviezda Marián Gáborík.
     

Samotné mesto nemá oproti druhému dejisku Prahe takú bohatú históriu a kultúru, ale podľa Oremusa aj v Ostrave je veľmi veľa zaujímavostí. "Pri zápasoch a trénovaní som si vždy našiel nejaký čas, aby som sa poprechádzal po meste a po okolí. Ostrava je naozaj banícke mesto. Je tam množstvo dolov, sú tam aj známe železiarne. Bol som sa pozrieť aj tam aj tam. Vždy je tam kam ísť. Ja som sa tam cítil vynikajúco," povedal.
     

Medzi najatraktívnejšie miesta najmä pre mladých patrí Stodolní ulica plná barov, klubov, či diskoték. "Je to legendárna ulica, chodí tam veľmi veľa ľudí. Samozrejme som tam párkrát zavítal aj ja. Kto príde do Ostravy, musí ju navštíviť," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies