Orchester Bratislava Hot Serenaders vyrazia na európske turné pri príležitosti 25. výročia ich vzniku

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 14:13 • 2 min
Orchester Bratislava Hot Serenaders vyrazia na európske turné pri príležitosti 25. výročia ich vzniku

BRATISLAVA - Slovenský džezový orchester Bratislava Hot Serenaders sa pri príležitosti osláv 25. výročia svojho vzniku chystá koncom marca na európske turné.

slovakia

left justify in out

Svoje Anniversary European Tour 2017, ktoré bude mať dovedna osem koncertov, formácia odštartuje v nedeľu 19. marca v lotyšskej Rige, odkiaľ sa presunie do Estónska, Fínska, Ruska a Litvy, kde vystúpi 28. marca vo Vilniuse. Zoskupenie si pre svojich priaznivcov pripravilo skladby orchestra Dukea Ellingtona, anglické tanečné skladby 20. rokov minulého storočia či slovenskú tanečnú hudbu z medzivojnového obdobia. 

Orchester Bratislava Hot Serenaders vznikol v roku 1992 a inšpiruje sa najmä džezovou hudbou z 20. a 30. rokov minulého storočia. Skupina pod vedením Juraja Bartoša má na konte nahrávky ako Prvé rendez-vous (1998), Cotton Club Stomp (2003), The Broken Record (2006) a Take It Easy (2008).

 

S Milanom Lasicom nahrali albumy venované Františkovi Krištofovi Veselému Ja som optimista (2001) a Celý svet sa mračí (2002). Výber z oboch albumov poslúžil k nahratiu prvého slovenského hudobného DVD Milan Lasica & Bratislava Hot Serenaders (2003). V roku 2011 im vyšiel album Keď zastal čas, na ktorom opäť spolupracovali s Lasicom, a o tri roky neskôr vydali štúdiovku Lonely Melody. Ich zatiaľ posledným počinom je album Ja vodku rád pijem (2016). 

Termíny Anniversary European Tour orchestra Bratislava Hot Serenaders: 


19. marca – Lotyšsko, Riga, Dom Lotyšského spoločenstva
20. marca – Estónsko, Tallinn, Filharmónia 
21. marca – Fínsko, Lappeenranta, Mestská sála
22. marca – Rusko, Petrohrad, Akademická Capella 
24. marca – Rusko, Puškin, Dom mládeže v Cárskom sele 
25. marca – Rusko, Moskva, Dom kino Zväzu filmárov Ruska 
26. marca – Rusko, Obninsk, Palác kultúry 
28. marca – Litva, Vilnius, Kongresová hala


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies