Orbánova vláda sa naďalej sústreďuje na politiku podpory rodiny

NETKY.SK • 18 September 2017, 16:52 • 2 min
Orbánova vláda sa naďalej sústreďuje na politiku podpory rodiny

BUDAPEŠŤ - V centre úsilia maďarskej vlády zostáva naďalej politika podpory rodiny, vyhlásil dnes podľa agentúry MTI v Budapešti v úvode jesennej schôdze parlamentu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

"Politika podpory rodiny zahŕňa rodinné zdaňovanie, zdravotnú starostlivosť o deti, vzdelávanie, šport, podporu bývania a akčný plán ochrany pracovných miest," povedal premiér s poznámkou, že jeho vláda sa namiesto prisťahovaleckej politiky prikláňa radšej k politike rodiny.

 

Maďarsko je podľa Orbána dnes už dostatočne silné, aby zabezpečilo v jasliach, materských školách a na školách bezplatnú stravu pre 467.000 detí, pričom učebnice dostáva zdarma 85 percent žiakov.

 

Ministerský predseda podotkol, že v Maďarsku strávilo letné prázdniny 500 detí z Ukrajiny. Rozhodnutie ukrajinskej vlády, ktoré znemožňuje deťom tamojšej maďarskej menšiny na vyšších stupňoch škôl vzdelávanie v materinskom jazyku, je podľa premiérovho vyjadrenia pre Maďarsko bolestivé.

 

Orbán v prejave vyzdvihol pokles štátneho dlhu pod 74 percent, 3,2-percentný rast ekonomiky, rast zamestnanosti - v Maďarsku pracuje 4,434 milióna ľudí - a zároveň pokles miery nezamestnanosti na 4,2 percenta, pričom povedal, že plná zamestnanosť je už na dosah.

 

Z oblasti zahraničnej politiky predseda vlády označil za výborný výsledok vznik spoločnej protiteroristickej pracovnej skupiny krajín Vyšehradskej štvorky (V4) s Izraelom v rámci terajšieho predsedníctva Maďarska vo V4.

 

"Chceme maďarské Maďarsko a európsku Európu," zdôraznil premiér k otázke migrácie a varoval, že z aktuálnej správy NATO vyplýva, že do roka 2020 opustí svoju vlasť 60 miliónov Afričanov. V Európskej únii podľa jeho slov vznikla deliaca čiara medzi "prisťahovaleckými" krajinami, ktoré kedysi mali svoje kolónie, a "neprisťahovaleckými" krajinami. Tie "prisťahovalecké" majú zmiešané obyvateľstvo a pomer kresťanov výrazne klesol, podčiarkol Orbán.

 

Povinné prisťahovalecké kvóty sú podľa predsedu maďarskej vlády súčasťou plánu amerického finančníka Georgea Sorosa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies