Orbánov prejav pri výročí revolúcie 1848-49 narúšali demonštranti

NETKY.SK • 15 Marec 2015, 13:58 • 2 min
Orbánov prejav pri výročí revolúcie 1848-49 narúšali demonštranti

BUDAPEŠŤ - Skupina protivládnych demonštrantov narúšala dnes predpoludním v Budapešti slávnostný prejav predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána pri príležitosti štátneho sviatku protihabsburskej revolúcie v rokoch 1848-49.

slovakia

left justify in out

V okolí Národného múzea skupina zhruba 30 odporcov kričala "Orbán, zmizni!", ďalší posedávali na chodníkoch a počas prejavu hlasno bubnovali. Tábory priaznivcov a odporcov premiéra si vzájomne nadávali do "fašistov" a "komunistov".
      

Dvojicu s hanlivým nápisom, ktorý adresovali Orbánovi, priaznivci premiéra fyzicky napadli, pričom si jeden z dvojice po páde na zem zranil pery.
      

Bezpečnostná služba demonštrantov izolovala a z miesta zhromaždenia vytlačila.
      

Premiér v prejave zdôraznil nutnosť slobody a národnej nezávislosti Maďarov. "Boj za suverenitu krajiny sa nikdy nekončí, spoliehať sa v ňom môžeme iba na seba," dodal Orbán, podľa ktorého je Maďarsko súčasťou Európy a svoju budúcnosť chce tvoriť spolu s ďalšími európskymi národmi.
      

"Európa je plná otázok, Maďarsko má plno odpovedí," uzavrel predseda maďarskej vlády.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona