Orbána vymazali zo zoznamu slávnych študentov Oxfordskej univerzity

NETKY.SK • 4 August 2014, 12:09 • 2 min
Orbána vymazali zo zoznamu slávnych študentov Oxfordskej univerzity

BUDAPEŠŤ - Maďarského premiéra Viktora Orbána vymazali zo zoznamu slávnych študentov Oxfordskej univerzity, uviedol dnes maďarský denník Bors, ktorý pripomína, že predseda vlády tam absolvoval ročník v roku 1989. Tlačový odbor univerzity Borsu potvrdil, že Orbána vymazali zámerne.

slovakia

left justify in out

Orbán po absolvovaní práva na budapeštianskej Univerzite Loránda Eötvösa študoval v roku 1989 na Pembroke College Oxfordskej univerzity, štúdium však v roku 1990 prerušil kvôli návratu do Maďarska na voľby do parlamentu. 

 

Premiér štúdium v Oxforde uvádza vo svojom oficiálnom životopise a jeho meno figuruje aj na internetovej stránke univerzity. Orbán však bol až doteraz uvedený aj na stránke Famous Oxonians - zozname slávnych študentov Oxfordskej univerzity - v spoločnosti japonského korunného princa Naruhita, hercov Michaela Palina z Lietajúceho cirkusu komediálnej skupiny Monty Python, Hugha Granta, fyzika Stephena Hawkinga či množstva politikov.

 

Denník Bors zisťoval dôvody univerzity na vymazanie Orbána zo zoznamu slávnych študentov. Z tlačového odboru okamžite reagovali a uviedli, že uvedenú internetovú stránku pravidelne obnovujú a nedávno pri jej presťahovaní rozhodli o skrátení listiny.

 

Podľa Borsu nie je celkom jasné, prečo sa treba obávať o kapacity internetového zoznamu, pričom je jasné, že do neho zaradili množstvo nových osobností a okrem Orbána vymazali iba niekoľko dávno zosnulých, akým bol napríklad herec Dudley Moore.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona