Orbána v stredu v Londýne prijme britská premiérka Mayová

NETKY.SK • 7 November 2016, 10:32 • 2 min
Orbána v stredu v Londýne prijme britská premiérka Mayová

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v stredu 9. novembra absolvuje pracovnú návštevu Londýna, kde ho prijme britská premiérka Theresa Mayová, informoval dnes podľa agentúry MTI hovorca úradu predsedu maďarskej vlády Bertalan Havasi.

slovakia

left justify in out

Hovorca dodal iba toľko, že o témach rozhovorov a výsledkoch rokovania budú predsedovia vlád informovať médiá po schôdzke.

 

Informácie o Orbánovej pripravovanej schôdzke s Mayovou sa objavili v zahraničných médiách už minulý týždeň a členovia maďarskej vlády ich nepopreli. Maďarská strana ale oficiálne cestu oznámila až dnes, píše spravodajský server Privatbankar.hu.

 

Zahraničné médiá v tejto súvislosti uviedli, že v súkromných rozhovoroch v kruhoch vysokých predstaviteľov Európskej únie obvinili britskú premiérku, že sa snaží prehĺbiť vzťah s Orbánom, aby spôsobila rozkol medzi členskými krajinami Únie v záujme toho, aby mala Británia výhodnejšiu pozíciu pri rokovaniach o vystúpení z EÚ, dodáva Privatbankar.hu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies