Orbán: Znížime DPH na bravčové mäso a ďalej podporíme rodiny

NETKY.SK • 8 November 2013, 11:07 • 2 min
Orbán: Znížime DPH na bravčové mäso a ďalej podporíme rodiny

BUDAPEŠŤ - Maďarsko je v porovnaní s rokom 2010 teraz slobodnou a nezávislou krajinou, stojí na pevných nohách a má dostatok finančných prostriedkov na to, aby mohlo zaviesť opatrenia, akými sú napríklad zníženie dane z pridanej hodnoty na bravčové mäso, či zavedenie ďalších opatrení na podporu rodiny. Vyhlásil to dnes vo verejnoprávnom rozhlase predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

V relácii 180 minút stanice Kossuth Rádió premiér pripomenul, že od 1. januára 2014 v zmysle rozhodnutia jeho vlády klesne DPH na bravčové mäso na 5 % (maďarská DPH s hodnotou 27 % od 1. januára 2012 je najvyššou DPH na svete).

Orbán zdôraznil, že ide o súčasť akčného plánu na ochranu pracovných miest, vláda totiž očakáva od zníženia uvedenej dane zachovanie zamestnanosti v poľnohospodárstve.

V súvislosti s ďalšími opatreniami na podporu rodiny premiér podotkol, že "tomu, kto svoju budúcnosť stavia na rodine, sa otvorí fantastická perspektíva".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies