Orbán: Zábrany proti migrantom na juhu Maďarska budú hotové 31. augusta

NETKY.SK • 25 Júl 2015, 15:09 • 2 min
Orbán: Zábrany proti migrantom na juhu Maďarska budú hotové 31. augusta

BUDAPEŠŤ/BAILE TUŠNAD - Zábrany na potlačenie ilegálnej migračnej vlny na juhu Maďarska budú hotové do 31. augusta, vyhlásil dnes predseda maďarskej vlády Viktor Orbán v rumunskom meste Baile Tušnad na 26. letnej univerzite Maďarov.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér povedal, že na základe doterajších skúseností po vytvorení takýchto prekážok klesne počet ilegálnych prekročení hraníc na šestinu až sedminu. "Od tohto opatrenia očakávam výrazné zlepšenie," dodal Orbán.

 

Vláda schválila technické riešenie, avšak upravila termín realizácie projektu, povedal predseda vlády s tým, že na plote budú obrovské nápisy, ktoré ukážu "všetkým záujemcom" správny smer.

 

Maďarská vláda 21. júla rozhodla, že na hranici so Srbskom postavia dva druhy zábran proti migrantom. Na ľahko prechodných úsekoch bude plot vysoký takmer štyri metre.

 

Účelom dočasného plota je potlačiť ilegálnu vlnu migrácie na 175-kilometrovom úseku hranice so Srbskom, odkiaľ prichádza drvivá väčšina migrantov. Pôvodný termín dokončenia výstavby zábran bol koniec novembra.

 

V tomto roku ilegálne vstúpilo na územie Maďarska už vyše 86.000 ľudí, z nich 99 percent zo srbského územia.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona