Orbán vyzval Európsku radu na ochranu kresťanov v Iraku

NETKY.SK • 12 August 2014, 16:08 • 2 min
Orbán vyzval Európsku radu na ochranu kresťanov v Iraku

BUDAPEŠŤ - Európska únia by mala okamžite rázne politicky zareagovať na udalosti na severe Iraku V záujme aby sa zabránilo likvidácii kresťanov.

slovakia

left justify in out

Uvádza sa to v liste maďarského premiéra Viktora Orbána zaslanom dnes predsedovi Európskej rady Hermanovi Van Rompuyovi, ktorý zverejnila agentúra MTI.
     

Podľa hovorcu vlády Bertalana Havasiho maďarskú vládu napĺňa hlbokými obavami násilie, ktoré ohrozuje iracké kresťanské spoločenstvo. 
     

V liste Orbán pripomína, že počet kresťanov, ktorí utiekli zo svojich domovov, už dosahuje štvrtinu celkového počtu členov tohto spoločenstva v Iraku, pričom situácia sa stále zhoršuje.
     

Maďarský premiér požiadal predsedu van Rompuya, aby do programu nadchádzajúcej schôdze Európskej rady koncom augusta zaradil prerokovanie situácie kresťanov v Iraku. Orbán dodal, že Maďarsko podporuje všetky riešenia, ktoré zaručujú existenciu a budúcnosť kresťanského spoločenstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona