Orbán v Číne: V Európe sa stala najdôležitejšou bezpečnosť

NETKY.SK • 24 November 2015, 19:10 • 2 min
Orbán v Číne: V Európe sa stala najdôležitejšou bezpečnosť

BUDAPEŠŤ/SU-ČOU - Parížske útoky boli namierené voči všetkých členským krajinám Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes predseda maďarskej vlády Viktor Orbán na 4. summite krajín strednej a východnej Európy a Číny, ktorý sa konal v čínskom meste Su-čou. Orbán vyjadril presvedčenie, že v Európe sa teraz stala najdôležitejšou bezpečnosť.

 

Premiér podľa agentúry MTI zdôraznil, že je potrebné vyvodiť patričné závery a vážne dôsledky. "My Európania si musíme priznať, že sme bohatí, ale aj slabí. To je snáď najnebezpečnejšia kombinácia. Bezpečnosť nám doposiaľ bola daná, odteraz však musíme vykonať rozhodné kroky, aby sme ju ubránili, spolu so životmi našich občanov," cituje MTI z prejavu Orbána.

 

Úloha Číny z tohto pohľadu podľa predsedu maďarskej vlády získava novú dimenziu, pretože táto ázijská krajina má kľúčovú úlohu v ochrane globálneho mieru a v zachovaní potrebnej globálnej rovnováhy.

 

"Preto je pre Európu dôležité, aby čínski vodcovia na všetkých globálnych politických fórach podporovali snahy o obnovu európskej bezpečnosti a pomáhali v snahách v oblasti boja proti terorizmu," dodal Orbán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies