Orbán v Čiernej Hore: Balkánsku migračnú trasu treba udržať zatvorenú

NETKY.SK • 24 Júl 2018, 12:44 • 2 min
Orbán v Čiernej Hore: Balkánsku migračnú trasu treba udržať zatvorenú

BUDAPEŠŤ - Jediným úspechom v riešení migrácie bolo uzatvorenie balkánskej migračnej trasy, ktoré iniciovalo Maďarsko. Povedal to v utorok v Podgorici na oficiálnej návšteve Čiernej Hory predseda maďarskej vlády Viktor Orbán po schôdzke s predsedom vlády Čiernej Hory Duškom Markovičom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI maďarský premiér zdôraznil, že balkánsku trasu treba udržať zatvorenú a treba chrániť všetky balkánske krajiny.

 

Orbán predsedovi čiernohorskej vlády ponúkol pomoc v riešení ťažkostí súvisiacich s migráciou. "Čierna Hora ochranou svojich hraníc chráni Maďarsko i celú Európsku úniu," zdôvodnil maďarský ministerský predseda.

 

Markovič poďakoval Orbánovi za ponúknutú pomoc a dodal, že síce v súčasnosti nie je potrebný plot z ostnatého drôtu, môže sa však stať, že sa to zmení.

 

Orbána v pondelok prijal v Podgorici na pracovnej večeri prezident Milo Djukanovič. V utorok sa maďarský premiér stretne ešte aj s predsedom čiernohorského parlamentu Ivanom Brajovičom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona