Orbán útočí na Brusel

NETKY.SK • 20 Február 2018, 19:02 • 2 min
Orbán útočí na Brusel

BRUSEL - Návrhy, ktoré pripravil kabinet ministrov premiéra Viktora Orbána nemajú žiadne analógie v Európe. Silné spory medzi Orbánom a Bruselom sa tykajú hlavne témy migrácie.

slovakia

left justify in out

Podľa slov Orbána: "migrácia je užitočná tak pre národný rozvoj krajiny ako chrípka spôsobujúca zničenie ľudského tela".

 

Orbán vyhlásil, že "kresťanstvo je poslednou nádejou Európy" a obvinil politikov z Bruselu, Berlína a Paríža, že prispeli k "úpadku kresťanskej kultúry a napomohli k šíreniu islamu". Uviedol príklad toho, ako sa Západná Európa zaplavuje moslimami: "domáci Nemci sú vyhnaní zo svojich najväčších miest, keďže migranti vždy obsadia tie veľké miesta".

 

Ďalším cieľom kritiky Orbána sa stal jeho osobný nepriateľ, známy americký filantrop maďarského pôvodu George Soros. Vo svojom prejave Orbán obvinil Sorosa z toho, že "využil svoje bohatstvo nielen na nákup vplyvu v Bruseli a na Západe, ale aj v OSN".

 

"Samozrejme, že budeme bojovať. Našim prvým zákonom je zastaviť Sorosa," povedal Orbán. Maďarský premiér prirovnal Sorosa k bábkárom, ktorý stimuluje migráciu z najchudobnejších krajín sveta do Európy, čím oslabuje jej kultúrnu a ekonomickú integritu. 

 

"Soros pôsobí nielen proti nám, ale aj proti Anglicku, prezidentovi Trumpovi a Izraelu. Všade chce podporovať migráciu, ale to nebude fungovať. Nie sme sami, budeme bojovať spoločne a dosiahneme úspech," poznamenal Orbán a pomenoval Slovensko, Česko a Poľsko za spojencov v otázke vlasteneckých postojov k migrácii. On taktiež dodal, že pravdepodobne víťazstvo strany Silvia Berlusconiho vo voľbách 4. marca v Taliansku, môže posilniť postavenie odporcov migrácie v Európe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies