Orbán: Úspechy Bangladéša si zasluhujú pozornosť Európy

NETKY.SK • 29 November 2016, 13:24 • 2 min
Orbán: Úspechy Bangladéša si zasluhujú pozornosť Európy

BUDAPEŠŤ - Úspechy Bangladéša si zasluhujú pozornosť Európy, povedal dnes v Budapešti predseda maďarskej vlády na tlačovej konferencii po rokovaní s premiérkou tohto juhoázijského štátu Hasínou Vadžídovou.

slovakia

left justify in out

Podľa spravodajského servera hirado.hu premiér poznamenal, že Vadžídovú priviedol do maďarskej metropoly Budapeštiansky svetový summit o vode 2016, ktorý sa začal v pondelok. V Budapešti došlo následne k historicky prvému maďarsko-bangladéšskemu dvojstrannému stretnutiu.

 

Bangladéšsky príklad podľa Orbána ukazuje, že prosperitu je možné zvyšovať aj v prípade, keď úspechu bránia prírodné sily. "Bangladéšska ekonomika priebežne rastie ročne o vyše šesť percent. Chudobu tam potlačili na polovicu," povedal predseda maďarskej vlády.

 

Bangladéš je podľa Orbána krajinou, ktorá má smelé medzinárodné záväzky - v misiách OSN slúži 9000 vojakov. Dodal, že vzťahy Maďarska s Bangladéšom síce existujú, ale potenciál spolupráce je ďaleko väčší, než je doterajšia.

 

Premiéri budú ešte dnes rokovať o spolupráci v oblasti vodného hospodárstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona