Orbán: Títo ľudia si vyhliadli nemecký život - neutekajú kvôli bezpečnosti

NETKY.SK • 7 September 2015, 12:41 • 2 min
Orbán: Títo ľudia si vyhliadli nemecký život - neutekajú kvôli bezpečnosti

BUDAPEŠŤ - Migranti neutekajú kvôli bezpečnosti - v bezpečí sú totiž už aj vtedy, keď sa dostanú do Turecka, Grécka, Macedónska, Srbska, Maďarska či Rakúska, vyhlásil dnes v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér na pravidelnej schôdzke maďarských diplomatov povedal, že táto otázka nemá nič spoločné s bezpečnosťou. "Títo ľudia neutekajú kvôli záchrane života: oni si vyhliadli nemecký spôsob života," dodal. Orbán vyzval prisťahovalcov, aby neprichádzali do Európy cez Maďarsko, pretože nemôže brať zodpovednosť za to, čo sa im cestou môže stať.

 

Predseda vlády vytkol, že neexistuje plán na riešenie prisťahovaleckej krízy. O systéme kvót povedal, že maďarský postoj nevylučuje, že by sa o ňom niekedy rozumne a férovým spôsobom nedalo hovoriť - problém je podľa neho v načasovaní.

 

"Systém kvót chce riešiť následky predtým, než by boli riešené dôvody prisťahovalectva. Najdôležitejším dôvodom je, že Európa nie je schopná ustrážiť svoje vonkajšie hranice," zdôraznil Orbán, podľa ktorého sa na túto situáciu pripravili okrem Európy všetci. Migrantov neprijímajú Austrália, Spojené štáty, Izrael ani krajiny Perzského zálivu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona