Orbán: Systém kvót treba znemožniť, je dobrý len na rozšírenie terorizmu po EÚ

NETKY.SK • 20 November 2015, 12:44 • 2 min
Orbán: Systém kvót treba znemožniť, je dobrý len na rozšírenie terorizmu po EÚ

BUDAPEŠŤ - Postoj Maďarska k povinnému prerozdeľovaniu utečencov v Európskej únii je taký, že systém kvót treba v každom prípade znemožniť - znamenal by totiž iba "rozšírenie" terorizmu po Európe.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes v pravidelnom piatkovom rozhovore pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu Kossuth Rádió predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

"Bola by to najväčšia hlúposť, akú by sme urobili," zdôraznil premiér. Zároveň však poznamenal, že v súčasnosti sa mnohí európski politici ešte stále tvrdohlavo pridržiavajú svojich postojov "odtrhnutých od života".

 

Podľa jeho slov medzi európskymi politikmi, ktorí odmietajú spojenie medzi prisťahovalectvom a terorizmom, a zdravým rozumom európskych ľudí sa priebežne prehlbuje priepasť, ktorá destabilizuje európsky kontinent, pričom stúpa podpora radikálnych strán.

 

Orbán avizoval, že by bolo vhodné prehodnotiť základnú zmluvu Európskej únie, v každom prípade však bude potrebné korigovať schengenskú dohodu, pretože niektoré krajiny ju dodržiavajú a iné nie - napríklad Grécko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies