Orbán strávil štyri dni dovolenky v chorvátskom Umagu

NETKY.SK • 17 Júl 2013, 10:32 • 2 min
Orbán strávil štyri dni dovolenky v chorvátskom Umagu

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán strávil štyri dni letnej dovolenky na chorvátskom Umagu. Informoval o tom dnes maďarský bulvárny denník Bors, podľa ktorého premiér žiadal, aby mal v hotelovej izbe možnosť sledovať maďarskú športovú stanicu, verejnoprávny rozhlas a televíziu.

slovakia

left justify in out

Premiér podľa oficiálneho vyhlásenia úradu vlády je už doma a pracuje. Chorvátsku dovolenku absolvoval hneď po návšteve Záhrebu pri príležitosti vstupu Chorvátska do Európskej únie. Podľa informácií novín Bors predsedu vlády a jeho rodinu sprevádzali počas tejto dovolenky maďarskí ochrankári. Orbán aj počas zahraničných ciest pravidelne sleduje spravodajstvo maďarskej televízie a rozhlasu; okrem toho o dianí vo svete a svojej vlasti dostáva písomné správy od úradu vlády, povedal zdroj z jeho okolia.

 

Predseda maďarskej vlády trávi zvyčajne štvordňové dovolenky a dbá o to, aby cestoval na miesta, kam môžu cestovať i priemerní Maďari. Aj vo svojom prvom funkčnom období v rokoch 1998-2002 uprednostňoval najmä pobrežie Jadranu. V terajšom období bol okrem domácej dovolenky vo Felcsúte a pri Balatone dvakrát v Chorvátsku, a raz v Bulharsku a Rakúsku, pripomína denník. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies