Orbán: Sme pod tlakom, marcový summit EÚ sa pokúsi pretlačiť povinné kvóty

NETKY.SK • 22 Február 2016, 14:28 • 2 min
Orbán: Sme pod tlakom, marcový summit EÚ sa pokúsi pretlačiť povinné kvóty

BUDAPEŠŤ - Maďarsko je pod veľkým tlakom, vyhlásil dnes v súvislosti s otázkou povinného prerozdeľovania utečencov v rámci Európskej únie predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér v parlamente vyhlásil, že na bruselskom summite o migrácii začiatkom marca sa aj napriek protestu viacerých krajín uskutoční pokus o presadenie kvót.

 

Ministerský predseda zdôraznil, že minulotýždňový summit EÚ sa prvýkrát priklonil k názoru Maďarska, podľa ktorého treba migrantov zastavovať na hraniciach.

 

"Rok 2016 však nesie v sebe vážne riziko, pretože na summite chcú vlaňajšie septembrové rozhodnutie ministrov vnútra únie o povinných kvótach premeniť na pravidlo," zdôraznil.

 

Premiér dodal, že Maďarsko s kvótami nesúhlasilo a spolu so Slovenskou republikou napadlo toto rozhodnutie na Súdnom dvore EÚ. "Maďarská vláda v stredu rozhodne, ako zabránime uskutočniť plán presadenia povinných kvót," povedal Orbán.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies