Orbán: Sankcie voči Rusku nevyriešia konflikt

NETKY.SK • 30 August 2014, 19:01 • 2 min
Orbán: Sankcie voči Rusku nevyriešia konflikt

BRUSEL/BUDAPEŠŤ - Bolo by chybné domnievať sa, že politika sankcií Európskej únie voči Rusku je úspešná, a že jej pokračovanie vyrieši konflikt, vyhlásil po príchode na mimoriadny bruselský summit Európskej únie predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér vyjadril názor, že konflikt možno vyriešiť rokovaniami. Summit zhodnotí doterajší postup a urobí potrebné korekcie, dodal Orbán a pripomenul, že o tom, či sankcie splnili očakávania a nádeje, sa vedie diskusia.
      

"Niektorí sa domnievali, že sankcie povedú k výsledku, iní si zas mysleli, že nie," konštatoval predseda maďarskej vlády, ktorý vyhlásil, že patrí do tej druhej skupiny.
      

Vojenský konflikt možno vyriešiť iba vojenskou silou, alebo rokovaním, pričom prvú alternatívu podľa Orbána každý správne vylučuje. "Záujmom Maďarska je mier," zdôraznil premiér.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies