Orbán sa zrejme bude v roku 2017 uchádzať o post prezidenta

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 11:34 • 2 min
Orbán sa zrejme bude v roku 2017 uchádzať o post prezidenta

BUDAPEŠŤ - Po nedávnom opätovnom zvolení za predsedu maďarskej vlády Viktor Orbán v úzkom kruhu uviedol, že existuje vážna a reálna možnosť, že sa po ukončení mandátu Jánosa Ádera v roku 2017 bude uchádzať o post hlavy štátu, píše dnes denník Népszabadság.

slovakia

left justify in out

O takejto možnosti sa hovorilo už viackrát. Orbán kritizoval slabiny premiérsko-parlamentárnych systémov a v roku 2010 v prejave na najvyššom súde vyhlásil, že tento systém nezmenili len z úcty k tradíciám. Denník ironicky dodáva, že Orbánova vláda tak síce neurobila, avšak iba zatiaľ.
      

Népszabadság pripomína, že sa hovorilo aj o tom, že po aprílových voľbách dôjde k viacerým zmenám v štruktúre vlády, aby pripravili Orbánovho nástupcu. Podľa informácií novín úrad vlády bude v treťom Orbánovom vládnom kabinete vo funkcii ministra viesť János Lázár, z čoho možno usudzovať, že on by mohol byť nasledujúcim premiérom.
      

Lázár, ktorý doposiaľ viedol úrad vlády ako štátny tajomník, je podľa vládnej strany Fidesz neúnavný, je schopný manažér štátneho aparátu a, samozrejme, lojálny Viktorovi Orbánovi, uzatvára Népszabadság.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies