Orbán sa vyhráža Bruselu: Ak neprejde Navracsics, pošle drsnejšieho

NETKY.SK • 8 Október 2014, 13:57 • 2 min
Orbán sa vyhráža Bruselu: Ak neprejde Navracsics, pošle drsnejšieho

BUDAPEŠŤ - Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán údajne pohrozil Bruselu v otázke maďarského eurokomisára. Podľa maďarského týždenníka Heti Válasz premiér neformálne naznačil, že ak by jeho kandidát Tibor Navracsics neprešiel, poslal by drsnejšieho.

slovakia

left justify in out

"Politickí protivníci by získaním hlavy Európe oddaného Navracsicsa nedopadli dobre. V takom prípade by totiž maďarská vláda poslala drsnejšieho kandidáta a celá procedúra vypočúvania by sa musela začať odznova. Nikto však pritom nemá záujem torpédovať vznik novej Európskej komisie," cituje týždenník Orbána.

 

Periodikum dodáva, že korekcia portfólia pre niektorých kandidátov - vrátane Navracsicsa - je pravdepodobnejšia, pretože by to lahodilo aj samoľúbemu parlamentu a z pohľadu "veľkej politiky" by komisia mohla vzniknúť čo najskôr.

 

Maďarské médiá, odvolávajúc sa na úvahy spravodajského servera EUObserver, napísali, že Navracsics by po odmietnutí slovinskej expremiérky Alenky Bratušekovej mohol dostať portfólio dopravy a vesmíru slovenského nominanta Maroša Šefčoviča, ktorý by mohol opätovne získať podpredsednícke kreslo v Európskej komisii a zodpovednosť za energetickú úniu.

 

Členovia kultúrneho výboru EP v pondelok maďarského kandidáta na post eurokomisára - niekdajšieho vicepremiéra a neskôr ministra zahraničných vecí Tibora Navracsicsa - síce schválili, avšak vyzvali na zmenu jeho portfólia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies