Orbán rokoval so zástupcom sýrskych kresťanov o možnej pomoci

NETKY.SK • 12 Január 2017, 17:20 • 2 min
Orbán rokoval so zástupcom sýrskych kresťanov o možnej pomoci

BUDAPEŠŤ - Prenasledovaným kresťanom na Blízkom východe treba poskytnúť pomoc, aby sa mohli vrátiť do svojich domovov. Zaznelo to dnes v Budapešti na schôdzke predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána s vodcom sýrskej katolíckej cirkvi Ignatiusom Youssefom III. Younanom.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI premiér tlmočil postoj maďarskej vlády, že pomoc treba poskytnúť priamo na Blízkom východe, a nie doviesť problémy do Európy.

 

Na schôdzke boli prítomní aj minister ľudských zdrojov Zoltán Balog a zástupca štátneho tajomníka zodpovedný za pomoc pre prenasledovaných kresťanov Tamás Török.

 

Podľa hovorcu premiéra Bertalana Havasiho bolo najdôležitejšou témou rozhovorov to, akú podporu by mohlo poskytnúť Maďarsko a medzinárodné spoločenstvo, aby sa odvážili sýrski kresťania vrátiť do svojej vlasti a aby mali zabezpečené základné životné potreby.

 

Youssefa III. Younana pozval na viacdňovú návštevu Maďarska samotný Orbán. V stredu popoludní bude predstaviteľ sýrskych katolíkov prednášať na Katolíckej univerzite Petra Pázmaňa, uviedla MTI.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona