Orbán rokoval so Sarkozym o európskych otázkach

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 12:33 • 2 min
Orbán rokoval so Sarkozym o európskych otázkach

PARÍŽ - Európske otázky boli dnes v Paríži hlavnou témou rozhovoru predsedu maďarskej vlády Viktora Orbána s francúzskym exprezidentom Nicolasom Sarkozym. Informoval o tom hovorca vlády Bertalan Havasi na internetovej stránke vlády kormany.hu.

slovakia

left justify in out

Najväčšia francúzska opozičná strana, Sarkozyho konzervatívna strana Republikáni, je podľa Havasiho takisto členom Európskej ľudovej strany (EĽS) ako maďarská vládnuca strana Fidesz. Predsedovia týchto strán hovorili najmä o problematike Európskej únie.

 

Orbán a Sarkozy sa zhodli v tom, že Európa sa musí obnoviť, aby dokázala splniť očakávania európskych občanov, uviedol Havasi.

 

Maďarský ministerský predseda sa v Paríži stretne ešte s generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Ángelom Gurríom a vystúpi s prejavom na zasadnutí Rady OECD.

(spravodajca TASR Ladislav Vallach) dem

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies