Orbán rokoval o situácii občianstva Maďarov v SR s SMK a s Csemadokom

NETKY.SK • 7 Február 2015, 18:30 • 2 min
Orbán rokoval o situácii občianstva Maďarov v SR s SMK a s Csemadokom

BUDAPEŠŤ - Nové nariadenie Ministerstva vnútra SR o udeľovaní štátneho občianstva SR z osobitných dôvodov pre Maďarov žijúcich na Slovensku neprinieslo žiadny pokrok, konštatovali v piatok v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán, predseda Strany maďarskej komunity (SMK) a predseda Maďarského spoločenského a kultúrneho zväzu na Slovensku – Csemadok Gyula Bárdos.

slovakia

left justify in out

 Podľa agentúry MTI hovorca vlády Bertalan Havasi uviedol, že rokovanie s predstaviteľmi SMK a Csemadoku sa uskutočnilo v rámci pravidelného udržovania kontaktov a strategickej spolupráce. 
      

Na schôdzke, ktorej sa zúčastnil aj maďarský štátny tajomník zodpovedný za národnú politiku Árpád János Potápi, hovorili o možnostiach maďarsko-slovenskej hospodárskej spolupráce, o novom dunajskom moste medzi Komárnom a Komáromom, ako aj o výstavbe nových hraničných priechodov.
      

Havasi zdôraznil, že dôležitou témou rokovaní bolo zhodnotenie situácie Maďarov na Slovensku, v rámci toho bola aj otázka práv maďarskej menšiny na používanie jazyka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies